Pic St-Loup

De Pic St-Loup in het hoogste punt (658 m) van een langgerekte bergkam. De berg steekt zijn kalklagen bijna verticaal de lucht in en doorbreekt op een verrassende manier de monotonie van het vlakke landschap eromheen. De Pic St-Loup is van overal te zien, steekt bijna verticaal de lucht in als een zwaard en is een beetje de beschermheer van de vlakte van de Longuedoc. Vanaf de Pic St-Loup ontvouwt zich een prachtig panorama. De noordwand loopt steil naar benenden en eindigt in een ravijn.

– Wegwijzer : zie wegaanduidingen ‘Le grand Pic St-Loup’, richting D 113 Cazevieille volgen, auto achterlaten op parkeerterrein in Cazevieille
– Duur: ongeveer 3 uur heen en terug

Ravin des Arcs

Het pad loopt door een landschap van struikgewas en daalt dan af naar het Ravin des Arcs, een nauwe kloof met rotswanden van 150 tot 200 m hoog.

– Wegwijzer: 2km in noordelijke richting via de D 986 richting Ganges. Auto parkeren bij de brug over de Lamalou en links het Sentier du ravin des Arcs volgen, dat eerst omhoogloopt tot aan een muur en daar naar links gaat. Rode en witte markeringen van de GR 60 volgen
– Duur: ongeveer 2 uur heen en terug

Montpellier-le-Vieux

Montpellier-le-Vieux is geen stad maar een buitengewoon geheel van rotsformaties die zijn ontstaan door aantasting en inwerking van het sijpelende regenwater dat het dolomietgesteente van de Causse Noir heeft uitgesleten. De chaos bedekt ongeveer 120ha van de Causse Noir. Het wordt gekenmerkt door een wirwar van straten, gewelven, wegen, overhangende rotsen en uitstekende rotspunten, een echt labyrint.

– Wegwijzer: De ingang van Montpellier-le-Vieux ligt aan een privéweg (1,5 km) die vanuit het gehucht Maubert langs een oriëntatietafel  naar een parkeerterrein voert. Maubert is bereikbaar vanuit Millau via de D 110 (16 km).
– Duur: Ongeveer 3 uur
– Met kinderen kan men het treintje nemen dat zorgt voor een ontspannen rit in dit woeste landschap.

BRONVERMELDING:
MICHELIN De Groene Gids ***, Languedoc-Rousillon, jaar van uitgave 2007, uitgeverij Lanno, Tielt.